• 11.04.07, 17:54
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Josing: varsti kutsutakse ka Riigikogu liikmed ehitajateks

Eesti Konjunktuuriinstituudi (EKI) direktori Marje Josingu sõnul valitseb Eesti ehitussektoris kõrgkonjunktuur, samas probleemiks on tööjõupuudus.
"Eesti on nagu suur ehitustander. Ehitajatel on 5,6 kuuks lepingud ees. Ka tootmisvõimsused on küllaltki kõrgelt rakendatud," märkis Josing.
61% ehitajatest prognoosivad, et tõstavad edasi hindu.
Piirav teguriks on ehitussektoris tööjõupuudus. "Politseinikud ja turvamehed on juba ehitusse haaratud, nüüd tuleb ka Riigikogu liikmed sinna kutsuda," ütles Josing.
Tööjõupuudus ehitussektoris tähendab seda, et tihti on palgatakse madala kvalifikatsiooniga ehitajaid. "See on lõiv kõrgkonjunktuuri eest," nentis Josing.
"Kui tööandja hakkab nurisema kvaliteedi pärast, kõnnitakse objektilt minema," tõi Josing välja olukorra absurdsuse.
Autor: Haldusuudised.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele