• 29.07.10, 10:21
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Statistika: Lisandub enam suuremaid eluruume

2009. aastal vähenes statistikaameti andmetel kasutusse lubatud eluruumide seas väiksemate ehk 1-, 2- ja 3-toaliste korterite osakaal.
Selle selgituseks on korterelamute ehk keskmisest väiksema toalisusega eluruumide massarendamise lõppemine buumi möödudes.
Nii on viimasel paaril aastal suurenenud kasutusse lubatud eluruumide hulgas eramute, paarismajade ja ridaelamute proportsioon, kus tubasid on keskmisest rohkem.
Eluruumide arv on aastast-aastasse küll kasvanud, kuid eluruumide koguarvu graafikul olulist hüpet näha ei ole - ei eluruumide arvu tubade lõikes ega summaarsena vaadeldes.
Selle sajandi dünaamikat vaadeldes on enam ehitatud 4-toalisi ja suuremaid kortereid. Seega on rohkem suurenenud 4- ja enamatoaliste eluruumide osakaal kogu elamufondis.
Samas on elamufondi struktuuri muutused üsna napid jäädes protsentide kümnendikude suurusjärku.
Kasutusse lubatud eluruumide jaotus toalisuse alusel, %
Olemasolevate eluruumide jaotus tubade arvu järgi, 1000
Olemasolevate eluruumide jaotus tubade arvu järgi, %
Autor: Haldusuudised.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele