• 25.10.16, 14:15
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Statistika: korteriturul kasvavad nii tehingute arv, käive kui keskmine hind

Eesti korteritehingute arv oli 2016 kolmandas kvartalis maa-ameti andmetel 5539. Tehingute arv jätkab juba kaks aastat kestvat tõusu. Aastataguse ajaga võrreldes tehti tänavu kolmandas kvartalis 6,0% rohkem korteritehinguid.
Statistika: korteriturul kasvavad nii tehingute arv, käive kui keskmine hind
  • Foto: Pixabay
Tehingute arvu kõrval jätkavad tõusukursil nii korteritehingute käive kui keskmine hind. 2016 kolmandas kvartalis oli korteritehingute käive 340 miljonit eurot. Korteritehingute käive kasvas aastaga märgatava 17,4%. Tehingute käibe kasvu taga on peamiselt Tallinn ja Harjumaa, kus uute korteritega tehakse üha enam ja enam tehinguid.
See on kasvatanud Harjumaa korteritehingute käibe 258 miljoni euroni, mis moodustab 75% kogu Eesti korteritehingute rahalisest käibest.
Mõõdukamas tempos tõusis korteritehingute keskmine hind. Keskmine korteritehingu hind oli 2016 kolmandas kvartalis 1086 €/m² ehk eelmise aasta näitajast 8,1% enam.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele