• 15.11.23, 07:01

Toompark eluasemeturu tulevikust: mingit kiiret rallit ei ole küll põhjust oodata

Me oleme nullis euriboriga ja paariprotsendise intressimääraga ikka väga ära harjunud - sellist madalat intressimäära on meil olnud väga pikalt. Uus harjumine muutunud keskkonnaga on väga oluline märksõna, märkis kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark.
Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark märgib kinnisvaraturu kohta, et kuskil mingit reipust ja hurraaga pealelendamist ei ole.
  • Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark märgib kinnisvaraturu kohta, et kuskil mingit reipust ja hurraaga pealelendamist ei ole. Foto: Liis Treimann
"Intressimäära tõus, mis meil on aset leidnud, on kogu majanduskeskkonda ümberkujundamas. Me oleme nullis euriboriga ja paariprotsendise intressimääraga ikka väga ära harjunud, sellist madalat intressimäära on meil olnud väga pikalt. Uus harjumine muutunud keskkonnaga on väga oluline märksõna. Kinnisvarainvesteerimine on väga intressimäära tundlik - siin hammasrattad ragistavad rohkesti, enne kui nad koos tööle hakkavad, üksteise külge ärahaagivad. Kinnisvaraarendus on vähem intressimääratundlik, elamispidade ostmine aga on intressimääratundlik," arutles ta Äripäeva raadiosaates.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele