• 23.10.23, 13:13

Rida nippe, kuidas Hispaanias osta kinnisvara

Hispaania kinnisvarasse investeerimisel on eestlastele harjumatuid karisid, millesse võidakse takerduda. Eduka investeerimise võtmeteguriks on korralik eeltöö ning usaldusväärne maakler.
Jooksvad ülalpidamiskulud võivad Hispaanias kordades erineda sama suurel korteril erinevates asukohtades. Kulude suurus oleneb, millises korterikommuunis objekt asub, mitu basseini, aednikku või turvameest on territooriumi teenindamas või milliseid lisateenused see kompleks veel pakub.
  • Jooksvad ülalpidamiskulud võivad Hispaanias kordades erineda sama suurel korteril erinevates asukohtades. Kulude suurus oleneb, millises korterikommuunis objekt asub, mitu basseini, aednikku või turvameest on territooriumi teenindamas või milliseid lisateenused see kompleks veel pakub. Foto: Gary Edwards
Kui mõte Hispaaniasse kinnisvara soetada pähe on hiilinud, siis tuleb endale selgeks teha aspektid, mis Eesti kinnisvaraturust erinevad. "Suutsin endale soetada panga oksjonilt esimese kodu, nii et tegin selle keeruka protsessi läbi ja pärast seda tundus, et edasi võiks ju väga lihtsalt minna," rääkis Hispaanias resideeruv ettevõtja ja investor Gretel Kutan, kes on nüüdseks Hispaanias elanud üle kümne aasta ning omab mitut korterit nii Hispaanias kui Eestis.
Hispaania kasuks räägivad eestlaste jaoks nii hea kliima, lühike lennukaugus kui ka paljude asukohtade puhul mere lähedus. Kõhklushetkedeks annavad alust võõras seadusandlus ja maksukeskkond, kinnisvara haldamise keerukus ning kohati ka kaheldav ehituskultuur ning mañana-mõttelaad (mañana – hisp k homme).
Julgus sukelduda täiesti võõrasse Hispaania kinnisvara seadusloome ja maksukeskkonda sai Kutanil alguse, kui tekkis vajadus Hispaanias oma kodu soetada. Nüüd jagab ta oma kogemusi ja nippe, kuidas seda protsessi valutumalt läbida.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele