• 19.10.23, 08:01

Kinnisvara päikeserannikul: Eesti pangad seavad helesinisele unistusele ühe piirangu

Kes soovib investeerida välismaa atraktiivsete piirkondade kinnisvarasse, peab arvestama, et pankade laenukraanid avanevad selleks vaid Eestis asuva tagatise korral, ilma selleta võib suu laenust puhtaks pühkida.
Kuigi idee soetada kinnisvara välismaale võib tunduda investorile atraktiivne, tuleb selle tarbeks Eesti pankadest laenu taotlemisel arvestada kõrgema intressiga ning et ilma Eestis asuva kinnisvaratagatiseta laenu ei saagi.
  • Kuigi idee soetada kinnisvara välismaale võib tunduda investorile atraktiivne, tuleb selle tarbeks Eesti pankadest laenu taotlemisel arvestada kõrgema intressiga ning et ilma Eestis asuva kinnisvaratagatiseta laenu ei saagi. Foto: Eugen Wais/Scanpix
Kui kohalik kinnisvaraturg kipub olema äraootavas seisundis, siis nii mõnegi finantsvabaduse poole pürgiva krapsakama inimese mõte uitab sel ajal välismaale. Kui sügis võtab maad, võib tekkida soov soetada omale kinnisvara mõnda päikeselisse piirkonda. See täidaks ühteaegu investori mitut eesmärki: kinnisvara väärtus aina kasvab ja selle väljaüürimisest on võimalik teenida tulu, samal ajal on varuks üks koht, kus mõnusalt puhkamas käia.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele