• 02.10.23, 16:13

Toompark: kinnisvaramaks vähendab niigi nigelat elamispindade kättesaadavust

Tulumaksu astmestamine näitab, et idee autorid ei mõista põhikooli matemaatikat, mis ütleb, et sama protsendimäär suuremast palgasummast on rohkem kui väiksemast summast ehk rikkamad maksavadki rohkem makse, kirjutab kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark tõdeb, et iga koormis teeb kellegi elu keerulisemaks ja pärsib pealehakkamist ning rikkust loovat majanduskasvu.
  • Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark tõdeb, et iga koormis teeb kellegi elu keerulisemaks ja pärsib pealehakkamist ning rikkust loovat majanduskasvu. Foto: Liis Treimann
Eesti majanduse kosumise taastumist on pikalt oodatud, kuid ometi pole see alanud. Järgnevalt on välja pakutud 11 teesi maksude ja maksustamise kohta, mis võiksid aidata majanduskasvu tagasi tulla ja Eesti elu paremaks luua.
Äripäev küsis arvamusliidritelt: mis paneks Eesti majanduse uuesti kasvama? Kas järgmise aasta riigieelarve ja riigi eelarvestrateegia toetavad tagasi kasvule pöördumist?
1. Raha on alati vähe
Raha pole kunagi piisavalt, alati jääb puudu. Ressursside nappus on baasprintsiip. Kui keegi ütleb, et raha on piisavalt, on tal raha juba liiga palju.
2. Majandus on raskustes, see peab tähendama ümberkorraldusi eranditult kõikidele
Eesti majandus on languses juba kuus järjestikust kvartalit. Mõttetera, et ühtegi head kriisi ei tohi raisku lasta, tähendab, et majanduskriisid on süsteemi puhastamiseks, ümberkorraldamiseks ja efektiivsemaks muutmiseks. See ei kehti mitte ainult eraettevõtluse kohta, vaid ka riigiaparaat vajab oludele vastavat reformimist.
Loe lisaks
Kinnisvaraekspert Tõnu Toompark
  • 03.01.22, 10:39
Tõnu Toompark: kinnisvaramaks oleks hea võimalus asi Rootsi moodi vussi keerata
Loe lisaks
Tallinna õhuvaade.
  • 17.08.23, 10:20
Advokaat: kinnisvara uue maamaksu määramise alus on vale, oodata on tuliseid kohtulahinguid
Riigimasin on ära söönud kõik etteantud ressursid ja nõuab nüüd laienemiseks ahnelt raha juurde. Selle mänguga ei tohi kaasa minna. Selle asemel, et ülbelt ja üleolevalt öelda, et ettevõtjad peavad solidaarsed olema, peab riik ise ühtne olema – riik tuleb õhemaks lihvida, sest Eesti maksumaksja ei kannata kõrgemaid kulusid välja.
Loe lisaks
RE Kinnisvara vanemkonsultant Henno Viires märgib, et intressikulude järsk tõus on juba vähendanud oluliselt kinnisvaraettevõte omakapitali tootlust ning ka vaba rahavoogu.
  • 12.06.23, 12:04
Viires: valitsuse maksupakett tõstab ärikinnisvara üürihindu ja lööb investeeringuid
Valitsuse liikmetel puudub moraalne õigus tõsta makse, olemata valmis ise enda eelarveid oluliselt kokku tõmbama või kärpides kulusid minimaalsel määral. Valitsuse liige, kes kurdab, et tema eelarves ei ole kokkuhoiuks ruumi, ei ole enda ülesannete kõrgusel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele