• 18.02.22, 13:19

Kinnisvarakonverents 2022: kokkuvõte ja galerii

Eile, 17.02 toimus järjekorras kaheksas Äripäeva Kinnisvarakonverents. Vaata, kes konverentsil üles astusid ja millest päeva jooksul kõneldi, ning heida pilk ka meeleolukale fotogaleriile.
Uus Maa analüütik Igor Habal ja päeva juht, Restate Property Advisorsi nõukogu liige Ardi Roosimaa
  • Uus Maa analüütik Igor Habal ja päeva juht, Restate Property Advisorsi nõukogu liige Ardi Roosimaa Foto: Raul Mee
Konverentsipäeva juhtis Restate Property Advisorsi nõukogu liige Ardi Roosimaa, kes võttis kuuldud teemad kokku igast ettekandest kõrva taha pandud mõtteteradega. Olgu need siinkohal ka ära toodud.
Swedbanki peaökonomisti Tõnu Mertsina pilk panga aknast näeb, et kodulaen on oluline, kliendi poolt vaadates on kodulaen odav ja madala intressiga toode. Aasta lõpu seisuga võib aga juhtuda, et me näeme, et EURIBOR on ühe protsendiga plussis, mis stressitestide põhjal veel ei ole suur mure, aga tähendab leibkondadele suuremat väljaminekut koos suuremate kulutustega mujal, mis võib ühel hetkel hakata mõjutama turgu ehk nõudlust.
Uus Maa analüütiku Igor Habali sõnavõtust jäi kõlama, et kinnisvarahinnad on teinud väga suure hüppe, aga täna see veel kättesaadavuse mõttes turul midagi muutunud ei ole. Inimesed saavad lubada endale keskmiselt sama palju kinnisvara kui varem.
TGS Balticu kinnisvara töögrupi juht Peeter Viirsalu rääkis rohepöörde mõttest ja erinevatest vaidlustest, mida need võivad tekitada. Sealt jäi meelde märksõnana, et kõigi nende vaidluste keskel, mis puudutab ka parke ja muud, on oluline nüanss puutumus. See tähendab, et kui inimesed hakkavad millegi üle vaidlema, siis peab neil olema selleks põhjus. Puutumus on abstraktne termin, aga väga oluline nüanss – igaühel ei saa olla õigust öelda midagi kõige kohta, mis toimub kuskil temast kaugel, vastasel juhul ei jõuaks ükski protsess lõpuni.
Vallajuhtide paneelist me järeldasime seda, et valglinnastumine jätkub, uusi linnu Eestisse vaja ei ole, sest see võtab neilt osa euroraha ära, aga laias laastus infra laiendamine ja parandamine Tallinna ümbruses on oluline teema ning Viimsi pudelikaelad … ega need muud moodi ei lahene kui infrastruktuuri parandamisega, transpordivõrgustik sealhulgas.
Loe vallajuhtide paneeli kohta lähemalt SIIT!
R8 Technologiesi visionäär ja partner Kristo Peerna, kes oli meie ärataja, ütles, et andmeid on liiga palju selleks, et inimene suudaks need ära hallata. Ei jää muud üle, kui temaga täiesti nõustuda.
Bigbanki ettevõttepanganduse üksuse juhi Aimar Roosalu sõnum oli, et kinnisvara rahastamise ainuke risk on see, kas maja saab valmis. Nemad on ehitanud kõik oma tooted selle peale üles. Kuldsed sõnad on, et kui sul on pooleliolev maja, siis sellel väärtus puudub – maja peab saama valmis.
BPT Real Estate'i tegevjuht Janek Hintsov leidis, et inimeste töö peab muutuma „targaks“, ehk taustal peavad olema mingisugused robotid, mis hindavad andmeid hästi tõeselt. On palju informatsiooni, mida me ei suuda hallata oma peaga, sellepärast tuleb kasutada vahendeid, mis aitavad meil n-ö targaks minna. Haldur aitab omanikul kinnisvara elukaart ja selle väärtust juhtida.
Aasta koolitaja 2020 tiitliga pärjatud Jakob Saks julgustas meid, et „ei“ on töövahend, samuti nagu probleemide määratlemine, isikustamine ja kandev paus. Mõttetera, mida tema ettekandest kaasa võtta, on: ära näita neile oma nälga.
Advokaadibüroo NOVE nõunik Indrek Niklus tõestas, et 30 minutit ei ole tegelikult juristile naljategemiseks liiga pikk aeg. Tegemist oli ajaloolise ettekandega, mis näitas, et ka õigusteemadel on võimalik rääkida huvitavalt ja haaravalt. Jutt käis siis üürilepingu regulatsiooni peenematest nüanssidest ja saime teada, et tõlgendamisruumi on seadusesse siiski üksjagu sisse jäänud.
US Real Estate'i juhatuse esimees Aavo Kokk ütles aga päeva lõpuks põhjapanevad sõnad kinnisvara kohta: hea kinnisvara on see, mille juures inimene tahab pilti teha.
Vaata siit ka Raul Mee ülevaatlikku fotomeenutust!
18FEB2022 Äripäeva Kinnisvarakonverents 2022 . Foto autor Raul Mee
104 fotot
  • 18FEB2022 Äripäeva Kinnisvarakonverents 2022 . Foto autor Raul Mee Foto: Raul Mee

Seotud lood

Uudised
  • 18.02.22, 10:38
Valglinnastumine: Viimsi on täis, Rae saadab lõunasse …
Eilse Kinnisvarakonverentsi vestlusringis astusid Ardi Roosimaa juhtimisel üles päeva superstaarid: Rae vallavanem Madis Sarik, Saue vallavanem Andres Laisk, Harku vallavanem Erik Sandla ja Viimsi abivallavanem Alar Mik, et arutleda üheskoos valglinnastumise teemal. Demograafilise vaate lisas vestlusele Tallinna Ülikooli Eesti demograafia keskuse vanemteadur Martin Klesment.
Uudised
  • 17.02.22, 10:34
Mertsina: "Kindlustunne eluaseme ostmiseks on väga tugev"
Tänasel Äripäeva kinnisvarakonverentsil heitis Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina pilgu panga aknast välja ja andis ülevaate sellest, mis toimub kinnisvara maastikul panga silme läbi.
  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele