• 23.03.21, 16:21

Kodulaenu võtnud saaksid säästa kümneid tuhandeid eurosid, aga vähesed teevad seda

30 aastaks võetud kodulaen ei tähenda, et selle tingimused on 30 aastaks fikseeritud. Pankade sõnul on nad avatud nii intressilangetustele kui ka refinantseerimisele, samas inimeste huvi jääb korraliku säästukoha puhul pigem leigeks, kirjutab Äripäev.
Pikaks ajaks võetud eluasemelaen ei tähenda, et selle tingimused on kivisse raiutud, tunnistavad pangad.
  • Pikaks ajaks võetud eluasemelaen ei tähenda, et selle tingimused on kivisse raiutud, tunnistavad pangad. Foto: Andras Kralla
Soodsamat kodulaenu intressi tasub pangaturul taga ajada, sest mitmekümne aasta peale võib see anda tuhandeid või ka kümneid tuhandeid eurosid säästu. Viimaste aastate kiire palgakasv ja kinnisvarahindade tõus loovad ühtlasi eelduse, et aastaid tagasi kodulaenu võtnud inimesed on nüüd panga silmis märksa paremad laenuteenindajad.
Kodulaenu intressi ülevaatamine ei ole pankade sõnul aga samm, mida kliendid aktiivselt kasutaksid – selle taga võib olla sammuga kaasnev tasu. Väikeses mahus toimub aga intressilangetusi aga küll.
Jätka lugemist Äripäevas.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele