• 15.05.14, 16:04
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Elektrisurmade arv on Eestis 4 korda kõrgem kui Soomes

Tänasel Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu (EETEL)  kevadkonverentsil tõdeti, et elektritöödele peab säilima majandustegevuse registri põhine loa- või teavitamiskohustus. Praegu valitsuse poolt menetlusse antud eelnõu näeb ette, et elektritööd muutuvad vabaks tegevusalaks.
EETELi tegevjuht Are Veski ütles, et majandustegevuse seadustiku üldosa seaduse muutmise eelnõu SE 573 näeb ette elektritööde muutumist vabaks tegevusalaks. „Hetkel on aga Riigikogu majanduskomisjonis siiski jõutud seisukohale, et elektritöödele peaks laienema vähemalt teavituskohustus,“ lisas Veski. „Seadusandjad on mõistnud, et elektri kui suurema ohu allika puhul peab säilima valdkonna tugev regulatsioon. Surmaga lõppenud elektriõnnetuste arv on Eestis miljoni elaniku kohta jäänud püsima ligi neli korda kõrgemale tasemele kui Soomes.“
EETEL on seisukohal, et  elektritöödele peab säilima majandustegevuse registri põhine loa- või teavitamiskohustus. See vähendab riske elektriohutusele ja ausale konkurentsile.
EETEL on 18 aastat tegutsenud ja 100 ettevõtet ühendav erialaliit. EETELi liikmete ettevõtetes töötab kokku üle 4500 inimese.

Seotud lood

Uudised
  • 15.05.14, 16:17
Maret Maripuu: elektrist põhjustatud tööõnnetused on rasked
Töötaja puudulik väljaõpe on ligi pooltel juhtudel elektritööde õnnetuse põhjuseks, ütles  Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu esinedes Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu (EETEL)  kevadkonverentsil „Tööohutus ja seadus“.
Uudised
  • 07.02.14, 14:21
Elektriettevõtjad saavad paremini riske ennetada
Eesti Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liit (EETEL) sõlmis Soome ettevõttega tarkvara Eestisse toomise lepingu, mis lihtsustab eelarvestamist ja vähendab majandusriske, kirjutas ehitusuudised.ee.
Uudised
  • 07.02.14, 13:55
7 nõuannet elektriõnnetusest hoidumiseks
Elektriga seotud õnnetuste peamisteks põhjusteks olid ohutusnõuete eiramine, hooletus ning mittekorras elektriseadmed, teatas Tehnilise Järelevalve Amet. Kõige rohkem toimub õnnetusi inimestega vanuses 20-49.
  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele