• ST
  • 10.11.23, 13:39

5 soovitus luksusliku magamistoa sisustamiseks

Magamistuba on kahtlemata üks enim kasutatavaid ruume, mis on mõeldud puhkamiseks ja mõnusaks olemiseks. Selleks, et sa saaksid just magamistoas aja maha võtta, lugeda oma lemmikraamatut ja valmistuda magamaminekuks, tasub sisustada mugav, rahustav ja lõõgastav keskkond, mis on sama luksuslik kui ühe kõrgtaseme hotelli tuba. Kuidas seda teha?
5 soovitus luksusliku magamistoa sisustamiseks

Vali rahustavad ja lõõgastavad värvid

Kõik algab värvigamma paika panekuks, see on oluline kogu mööbli, seinavärvi, tapeedi ja tekstiilide valikul. Kuna magamistuba on mõeldud ennekõike magamiseks, siis magamistoa tapeedid ja seinavärvid võiks olla pigem rahulikud ja head enesetunnet loovad. Selleks sobivad hästi pehmed rohelised ja sinised toonid, samuti beežikas valge. Magamistoa tapeedid võivad olla ühevärvilised, aga ka mustrilised, et anda ruumile rohkem sügavust ja põnevust. Sellised magamistoa tapeedid, millel on ornamendid, kerged lillemotiivid või minimalistlikud triibud ja ruudud, võiks kasutada ühes seinas ja teised seinad värvida tapeedi põhitoonist kergemalt heledamaks.
Juhul kui magamistuba on väike, ei tohiks kasutada liiga tumedaid toone ja keerulisi mustreid, sest see võib muuta ruumi veelgi väiksemaks. Seevastu eelista heledaid värve ja aseta mõnda seina peegel, mis aitab luua ruumist suurema üldmulje. Aseta peegel kas poolse seina või tervesse, teiseks võimaluseks on valida garderoobi lahendus, mille uksed on peegliga kaetud, et luua ruumist suurem üldmulje. Samuti annavad soovitud tulemuse ka väiksemate peeglite kasutamine, näiteks võid seina asetada kolm kuni neli erineva suurusega ümmargust või kandilist peeglit ja sellega luua oma buduaari nuga.

Pane suur rõhk õige voodi valimisele

Une kvaliteeti mõjutavad paljud erinevad asjad alates ruumi temperatuurist kuni voodini välja. Selleks, et vältida magades pinges kehaasendit, tuleb valida madrats, mis on sinu jaoks kõige mugav. Kui otsustad sisustada toa klassikalise voodiga ja osta voodiraami ja madratsi eraldi, siis tee eeltööd, et leida omale parimast materjalist ja jäikusega madrats. Kontinentaalvoodi puhul tuleb juba täislahendus, mis sisaldab voodiraami koos madratsiga. See luksuslik kombinatsioon tagab parima mugavuse ja selle kaunis disain luksusliku väljanägemise.
Kontinentaalvoodid on kaetud kangaga ja nende voodipeats on tavaliselt tekstiilist, vahetevahel sisaldab ka puidu detaile. Tekstiilid muudavad ruumi õdusaks ja pehmeks, kui sa aga soovid muud lahendust, vaata puidust või metallist voodiraamide poole ja vali voodi, mis paistab sinu magamistoas silma.

Õiged aknakatted tagavad hea une ka kõige pikematel hommikutel

Kardinad ja rulood on väga olulised kogu sisustuse jaoks, kuid kannavad ka olulist rolli praktilisuse poole pealt, sest korralikud ja pimendavad aknakatted hoiavad ruumi pimedana, et saaksid hästi magada. Seetõttu vali aknakatted, mis lisaks kaunile disainile hoiavad ära üle liigse valguse sisse pääsemise. Sa võid kombineerida omavahel nii külgkardinaid kui ka ruloosid. Või valida kohe kardinad, mis on pimendava efektiga.
Ära kõige selle juures unusta disaini, sest aknakatted peavad sobima kogu ülejäänud interjööriga. Pea silmas nii disaini kui ka värve, et need ühtiksid üldmuljega kui valatult. Hea valiku erinevatest kardinatest, aknakatetest ja muust vajalikust sobiva magamistoa sisustamiseks leiad Kaup24 ja Hansaposti valikutest. Mine uudista juba täna!

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele