• 25.09.24, 16:30

Kas ja milline saab olema tehnoloogiline renessanss kinnisvara- ja ehitussektoris?

Pole uudis, et ehitus- ja kinnisvarasektoris on vajalik digisiire liiga aeglane. Peamised probleemid on madal tootlikkus, killustatus, koostöökultuuri nõrkus ja sellest tulenevad viited ja vead projektides; lisaks pärsib kasvu tööjõupuudus, kirjutab Kinnisvara- ja juhtimisteenuste platvormi WHAT IF asutaja Maria Freimann.
Kinnisvaraarendajad saavad digitaalse kaksiku abil pakkuda klientidele võimalust osaleda arendusprotsessis juba enne projekti algust, märgib WHAT IF asutaja Maria Freimann.
  • Kinnisvaraarendajad saavad digitaalse kaksiku abil pakkuda klientidele võimalust osaleda arendusprotsessis juba enne projekti algust, märgib WHAT IF asutaja Maria Freimann. Foto: Lilian Käosaar
Kuid veel ei ole hilja saada digitaliseerimise ja jätkusuutlikkuse vallas teerajajateks. BIM tehnoloogia on saamas keerulistes ehitusprojektides asendamatuks juba täna. Digitaalse kaksiku tehnoloogia aga reformib veelgi põhjalikumalt nii töö- kui äriprotsesse ja ei muuda mitte ainult seda, kuidas me projekteerime, ehitame ning haldame, vaid ka seda, kuidas meüleüldse ehitatud keskkonnaga suhtleme.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele