• 24.04.23, 09:18

Kuidas kliimaeesmärgid ergutavad ehitus- ja kinnisvarasektorit?

Keskkonnasõbralik kinnisvara pakub kapitalile järjest lühema tasuvusajaga tootlust. Kui kehvemas energia- ja väärtusklassis on näha hinnalangust ja vakantside kasvu, siis energiatõhusa hoone järele on nõudlus püsivalt kõrge. Läbimõeldud funktsionaalsuse ja madalate energiakulude ning madalama riskiprofiiliga projektid saavad kiirema ning paremate tingimustega finantseeringu ning täituvad kiiremini eellepingutega, kirjutab kinnisvara ja juhtimisteenuste ettevõtte WHAT IF asutaja Maria Freimann.
Maria Freimann on Rohetiigri “Ehituse teekaart 2040” kaasautor ja kinnisvaraagentuuri WHAT IF asutaja (Foto: Jake Farra).
  • Maria Freimann on Rohetiigri “Ehituse teekaart 2040” kaasautor ja kinnisvaraagentuuri WHAT IF asutaja (Foto: Jake Farra).
Kuna üha enam ettevõtteid otsib aktiivselt võimalusi oma kliimaeesmärkide täitmiseks, siis müüvad energiatõhusad ja keskkonnasäästlikud hooned end sisuliselt ise. Kinnisvara valik on ettevõtete karmistuvates jätkusuutlikkuse nõuetes üks esimesi asju, millega oma süsiniku jalajälge väiksemaks teha.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele