Autor: kinnisvarauudised.ee • 14. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Galerii: konverents Säästlik hoone tõi kokku energiasäästust huvitatud

Foto: Raul Mee
Eile toimus Tallinnas hotellis Euroopa Äripäeva teemaveebide Ehitusuudised.ee ja Kinnisvarauudised.ee konverents Säästlik hoone, kuhu kogunes pea 80 osalejat.

Sel aastal keskendus konverents kogemuslugudele juba valminud energiatõhusatest hoonetest ja kasutatud lahendustest.

Juba kolmandat aastat toimunud konverentsi sihtgrupiks olid ärikinnisvara omanikud, üürnikud, projekteerijad ja ehitajad, kinnisvaraarendajad ja –haldajad, arhitektid ning erinevate kulusäästlike lahenduste pakkujad. Ühesõnaga kõik, kellel on huvi vähendada ärikinnisvara arendamise, omamise ja kasutamisega seotud kulusid.

Konverentsi andis ülevaate energiamajanduse arengukavast aastani 2030, liginullenergia eluhoonete tüüplahendustest, Eesti esimese liginullenergia koolihoone kavandamisest ja ehitamisest, energiavaiade ja laekütte kasutamisest hoonete kütmiseks ning päikesepaneelide kui tõhusa taastuvenergiaallika sidumisest kaubanduskinnisvara välisilmega, sisekliima mõjust ettevõtte tulemustele ja kuidas majatootmist automatiseerida, pannes lõpptarbija ise toodet looma.

Avaesinejana rääkis Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetikaosakonna strateegilise planeerimise juht Madis Laaniste Eesti energiamajanduse arengukavast aastani 2030, mis koondab elektri-, soojus- ja kütusemajanduse, transpordisektori energiakasutuse ja elamumajanduse energiakasutusega seonduvaid tegevusi. Laaniste tõi välja, mida on vaja Eestis teha arengukava eesmärkide saavutamiseks ja mida toob arengukava rakendamine kaasa hoonete ehitamise ning rekonstrueerimise vallas.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474