Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 29. veebruar 2024

Kuidas valida praktiline ja vastupidav iseteeninduslik jalgratta hooldusjaam?

Foto: Jakub
Meie jalgrattateede ja tervisradade äärde on tekkinud iseteeninduslikud tasuta remondipunktid jalgratastele, kus saab pumbata rehve ja kohendada sõiduvahendit vastavalt vajadustele. Esimesed ilmastiku- ja vandalismikindlad IBOMBO remondipunktid tõi Eestisse Topiart OÜ, mille asutaja ja juht Oleksii Kokosha selgitab, millistele tingimustele peab avalikus kasutuses olev hooldusjaam vastama.

Eesti esimesed viis IBOMBO remondipunkti paigaldati Tallinna terviseradadele: Järve-Tartu-Viljandi maantee kergliiklustee Liivametsa tänava parklasse, Hiiu Rimi jõulinnakusse, Nõmme-Haabersti kergliiklusteele Tähetorni parklasse, Pae parki ja Pirita Spordikeskuse juurde. Remondipunktis saab igaüks oma jalgratta enne terviserajale suundumist töökorda seada ja rehve pumbata. Ja kui tänu remondipunktile mõni panipaigas seisev ratas taas sõitma saab, on Kokosha sõnul põhjust rõõmustamiseks. Samuti aitavad jalgrataste hooldusjaamad arendada jalgrattakultuuri ning infrastruktuuri.

Kokosha hinnangul on jalgrattaremondijaamad ja -stendid ideaalne lahendus kõigile inimestele, kes hindavad rattasõidul ohutust ja mugavust. „Samas tuleb iseteeninduslike remondipunktide valiku juures olla teadlik ja tähelepanelik, sest väga oluline on nende töö-, ilmastiku- ja vandalismikindlus. Hea meel on tõdeda, et kohalikud omavalitsused ja paljud Eesti ettevõtted peavad kvaliteeti hinnast olulisemaks. Turul on ka odavamaid, ent oluliselt kehvemaid lahendusi, kus on kasutatud näiteks nõrka plastikut, roostetavat metalli ning välistingimustesse sobimatuid pumpasid. On tootjaid, kes kopeerivad patente omavate tootjate remondijaamasid, kuid kasutavad neid imiteerides viletsaid materjale ja läbimõtlemata lahendusi.”

Tema sõnul on kvaliteedi võrdlus nagu õuna ja apelsini võrdlemine – sedavõrd erinevad on erinevate tootjate remondijaamad nii standardilt kui ka lisavarustuselt. Näiteks jalgrattapumpade valikul soovib ta kindlasti terasvõrguga kaetud pumbavoolikut, metallist adapterit ja tugevdatud pumpa, millel on kulumatu hooldusvaba otsik. Tugevdatud pump on metallist käepidemega, roostevabast terasest tugevdatud kolviga. Spetsiaalne tihend kaitseb pumba sisemust abrasiivide, tolmu ning mustuse eest ning pumba määrimiseks pea olema määrdenippel. See kõik pikendab pumba eluiga ning vähendab kasutuskulusid. Lisaks peab jaam olema kinnitatud maa külge vargakindlate poltidega ning tööriistadki peavad olema roostevabast terasest trosside küljes.

Usaldust tõstab kindlasti ka see, et maailma juhtiv jalgrattavarustuse tootja SKS Germane usaldab samuti IBOMBO lahendusi, pakkudes neid ametlikult oma kaubamärgi all.

IBOMBO jalgrattajaama juurde kuuluvad erinevas mõõdus kruvikeerajad ja mutrivõtmed, samuti kuuskantvõtmekomplekt, rehviheebel ning tugevdatud vedruga rattapump koos adapteriga. Erinevate otsikutega käsipumba rõhk võiks olla kuni 10 BAR. „Rattahooldusjaam peab olema mõeldud välitingimustesse, mis tähendab roostevaba korpusust ning tugevat pulbervärvi või anti-graffiti värvi, samuti peab ilmastikukindel pump olema varustatud määrimisnipli ning tolmukaitsega. Ainult sellised tugevdatud lahendused peavad kaua vastu,” nendib Kokosha. „Peale kauakestva varustuse saab meie jalgrattajaamade puhul valida nende värve ning trükkida jaamadele sponsorite reklaamid.”

Lisaks paigaldati suvel uudsetest toodetest Lasnamäe rattateele integreeritud valgusfoorinuppudega Joga rattatoed, kus jalgrattur saab mugavalt ja ohutult seista, toetada, vajutada foori nuppu ning oodata rohelist tuld. Selliseid jalgratturitele loodud ohutus- ja mugavusvõimalusi hakkab kindlasti Eesti linnade tänavapildis aina rohkem tekkima!

Kvaliteetne ja uuenduslik tänavamööbel tõstab elanike elukvaliteeti

2019. aastal alguse saanud Topiart tegeleb lisaks jalgrataste hooldusjaamadele veel uuendusliku tänavamööbli ja topiaarkujude müügi, paigalduse ning hooldusega. Topiart on enam kui 30-aastase kogemusega linnamööblitootja ZANO esindaja. Väga populaarne on näiteks nende Smart City sari, kuhu kuulub moodne linnamööbel koos integreeritud laadimispesaga, mis saab toidet päikesest või juhtme kaudu. Selliseid lahendused sobivad väga hästi uutesse ärilinnakutesse ning toetavad piirkonna kaasaegseks ja inimsõbralikuks muutmist.

Foto: @ArekKulasik

Topiaarkujudest on Topiarti kõige tuntum projekt Pärnu rannapargi elevandipere, kusjuures kujud on hooldusvabad ja nii vastupidavad, et elevandipere näeb juba kolmas aasta välja samasugune kui paigaldades. Võimalus on konstrueerida erinevas suuruses loomi, suuri figuure kui ka kliendi kavandi järgi loodud kujundeid, näiteks ettevõtte logo või asula nimesilt.

„Vahel kliendid küll pelgavad linnamööbli ja jalgrattajaamade osas vandalismi, aga võin teid rahustada: meie vastupidavate toodetega ei teki probleeme ka kõrvalistel aladel. Lahendused on ergonoomilised, mugavad, funktsionaalsed, vastupidavad, pika elueaga ja atraktiivsed. Meie tooted on tasuv investeering nii kohalikule omavalitsusele kui ka ettevõtjale,” ütleb Kokosha.

Kataloog avamiseks.

Topiart OÜ eksperdid aitavad Teil leida sobivaima lahenduse ning korraldavad kiire tarne ükskõik millisesse maailma otsa!

www.topiart.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474